БАЧЕВ И ГРЧЕВА ПОБАРАА ПАРИ ОД ВЛАДАТА ЗА НИВНАТА АНТИРЕФЕРЕНДУМСКА КАМПАЊА

Вести Истакнато Македонија

Кризниот Штаб против референдумот денеска побара од Владата да им одобри финансиски средства за кампањата. Според групата околу Бачев и Грчева Македонија имала интерес од зачленување во меѓународни организации, но не во Европската Унија и НАТО. Тие побара истиот износ на пари што ќе го потроши Владата за референдумската кампања да им биде предоставен и на нивниот штаб. Грчева, која е претседателка на партијата Глас за Македонија повторно повика на бојкот на референдумот.