БИБА: ЈАС СЕ НАУЧИВ ДА ЈА ПОЧИТУВАМ МОЈАТА ДРЖАВА ИМ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ НА СИТЕ ШТО МИ ПОМОГНАА ВО ТОА

„Честит 8 Септември до сите сограѓани на Републиката!Почитувањето се купува со почитување!Почитувањето на Албанскиот јазик и култура, ми извира чисти и силни патриотски чувства кон мојата држава Македонија.Јас конечно научив да ја почитувам мојата држава и од срце им благодарам на сите што ми помогнаа во тоа. Македонија полека но сигурно станува силен пример за сите други Балкански држави, за взаемна почит и толеранција која од толеранција ќе треба да израсне во горд и природен модерен соживот, кој ќе ни служи за фалба и балканска рекламативна приказна која мора да добие помош и награда од Европската Унија и од другите релевантни светски институции, кои се жедни за мир и за позитивни примери. Јас,како Албанец сум се повеќе горд со нашата заедничка држава. Ја сакам ваквата Македонија!Честит 8 Септември до сите мои сограѓани во Македонија!“, напиша на социјалната мрежа facebook актерот Агрон Биба.