| |

Благоевград со спектаклот „Илинденски камбани“ ќе ја одбележи 120-та годишнина од избувнувањето на Илинденско-Преображенското востание

Благоевград со историско- реконструктивен спектакл ќе ја одбележи 120-тата годишнина од избувнувањето на Илинденско- Преображенското востание.


Настанот наречен ,, Илинденски камбани ” ќе се одржи во населбата Варош ( стариот дел на Благоевград) со почеток од 10 часот, на 30-ти јули, недела.
Организатори на историскиот- реконструктивен спектакл се ВМРО-БНД Благоевград, општина Благоевград и Национално движење „Традиција“ – огранок Благоевград.

Слични Објави