| |

БОРИСОВ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА НА КАБИНЕТОТ ПРЕД НОВОИЗБРАНИТЕ ПРАТЕНИЦИ

Премиерот на Бугарија, Бојко Борисов поднесе оставка пред новоизбраното 45-то Национално собрание на раководениот од него Совет на министри.

Такво соопштение објавија медиумите во Софија од прес-центарот на Советот на министри неколку минути по официјалниот почеток на седница на новиот парламентарен состав.

Писмото на премиерот Борисов, со кое тој поднесе оставка на кабинетот, денеска беше доставено до претседателот на Националното собрание.Борисов не е присутен во салата на Националното собрание каде се одржува првата седница на новоизбраниеот парламент.

Во согласност со чл. 111, ст. 3 од Уставот, Владата предводена од премиерот Борисов ќе продолжи да ги извршува своите функции до изборот на нов Совет на министри и ќе постигне континуитет во управувањето, се вели во соопштението.

Слични Објави