БОСАНСКИ МИНИСТЕР ПРЕДЛАГА УКИНУВАЊЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС НА 4 МАЈ

//

Федералниот министер за внатрешни работи Аjоша Чампара достави предлогот до штабот за цивилна заштита за укинување на наредбата со којa се забранува движењето на граѓаните во Федерацијата на БиХ.

Предложено е полицискиот час да биде укинат на 4 мај, со образложение дека, врз основа на деталната анализа на безбедносната состојба, има услови за целосно укинување на мерката. Предложено е до Сојузниот штаб за цивилна заштита, доколку не е можно да се укине мерката забрана за движење на граѓаните на 4 мај поради епидемиолошката состојба, да се стори тоа постепено на почетокот на мај.

Во тој случај, Чампара предлага усвојување на амандман на Уредбата за забрана на движење на граѓаните во територијата на Федерацијата на БиХ со цел да се забрани движењето на граѓаните од 22 до 5 часот во периодот од 4 мај 2020 година до 10 мај 2020 година, и дека оваа мерка ќе биде укината на 11.5.2002 година.

Извор: Макфакс

Претходна статија

ПОКРАЈ ОДОБРЕНИТЕ 176 МИЛИОНА ЕВРА, ММФ ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА НЕ ПОДДРЖУВА ВО СПРАВУВАЊЕТО СО КРИЗАТА

Следна статија

(ВИДЕО) САКАТЕ ДА НАУЧИТЕ КАКО СЕ ВРЗУВА ВРАТОВРСКА? ЈУРГЕН КЛОП ЌЕ ВИ ПОКАЖЕ!

Најново од Вести