| |

Божикна топлина за децата од Социјалниот дом „Споменак“ во Панчево

На 28 декември, Амбасадата на Република Бугарија во Белград веќе втора година се приклучува на хуманитарната иницијатива на Здружението на бугарското национално малцинство „Шопско Оро“ во Панчево и неговиот претседател Лубинко Марков и донира скромна божикна топлина на децата на Социјален дом „Споменак“ во градот Панчево, јавува гласилото Фар.

Во име на амбасадата подароците ги врачија советникот Ивајло Кашканов, привремен управител на амбасадата и советникот Красен Јуруков.

Иницијативата за донација беше поддржана и од менаџментот на компанијата „Мануела Комерс“, како и од студентот со корени од Поганово, г-дин Морис Тончев.

38-те деца од домот „Споменак“ беа воодушевени од разновидна спортска опрема, подароци и средства за лична хигиена.

Повикот на амбасадата е – да поддржиме и да иницираме повеќе добротворни цели онаму каде што е најпотребно!Слични Објави