| |

БРАНКИЦА ДИМИТРОВСКА: ДАЛИ МИСЛИТЕ ДЕКА СО 7000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО СЕ ЖИВЕЕ И КАКО?

Трајниот инвалидитет го стекнала при две последователни сообраќајни несреќи. Првата од возење со недозволена брзина, а втората додека Итната медицинска помош ја носела на Клиника во Скопје, ги удрил друг автомобил од спротивен правец.

Бранкица Димитровска, член и активист на здружението Хендикеп Плус, споделува дел од своите животни искуства, проблемите, предизвиците, секојдневието со читателите на порталот Точка.

Како дојде до инвалидитет кај тебе?

  • Се повредив на мои 18 години, далечната 1990 год. Во сообраќајна несреќа. Поточно две сообрајќи. Првата од преголема брзина, поголема од дозволената, шоферот изгуби контрола над воланот. Втората кога амбулантното возило ме носеше како итен случај на Клиниките за Скопје, поточно од спротивниот правец, возило удри во амбулатнтото возило. Од таа сообраќајка, останав со траен инвалидитет. Тука апелирам: Секогаш возете внимателно!

Целиот напис прочитајте го овде.Слични Објави