БРОЈОТ НА НЕВРАБОТЕНИ ВО САД СЕ ИСКАЧИ НА 22 МИЛИОНИ

//

Бројот на невработени американски граѓани во изминатите неколку недели се искачи на цели 22 милиони лица.

Според американските власти, 5,2 милиони жители само во текот на минатата недела побарале помош околу невработеноста.

Американски стручњаци сметаат дека бројката на невработеност во САД би можела да биде 20% поради коронавирусот, што ќе претставува најмногу после големата Светска депресија од триесетите години.Претходна статија

ВЕЛИКА САБОТА, ДЕНОТ МЕЃУ СМРТТА И ВОСКРЕСЕНИЕТО

Следна статија

ВО ГОСТИВАР ЧЕТИРИ ЛИЦА ГО ПРЕКРШИЛЕ ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС

Најново од Вести