| |

ЕНВЕР МАЛИЌИ СТАНА ПОЧЕСЕН КОНЗУЛ НА МЕКСИКО

Владата на РМ денеска ја разгледа и усвои информацијата за отворање почесен конзулат на Мексико во Република Македонија, со седиште во Скопје, и даде согласност на предлогот на Мексико за именување на г-дин Енвер Малиќи за Почесен конзул на Мексико во Република Македонија.

Енвер Малиќи беше назначен за заменик-градоначалник од страна на градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, веднаш по стапувањето на функција. Тој е советник на ДУИ и беше втор на советничката листа на овие локални избори. Малиќи е еден од најбогатите регистрирани сопственици и стопанственици на листата членки на Стопанска комора на Северозападна Македонија, но и воопшто, еден од најбогатите во државата. Енвер Малиќи е сопственик на компанијата Гемак Трејд, која во регистарот на Стопанска комора се води како средна компанија којашто се занимава со трговија.Слични Објави