| |

БУГАРИЈА ПРИВРЕМЕНО МУ ЗАБРАНИ ДА РАБОТИ НА ОСУДЕНИОТ ГИНЕКОЛОГ ДАМЧЕВСКИ

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до бугарската Агенција за медицинска ревизија при Министерството за здравство да изврши проверка во врска со гинекологот д-р Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две години од Апелацискиот суд во Скопје. До утврдување на околностите во случајот, на докторот му се забранува да извршува медицинска дејност, изјавија од софискиот Медицински центар „Мајчин дом“.

Целиот напис прочитајте го овде.

Извор: Независен

Слични Објави