| |

Бугарски полицајци ќе ги обезбедуваат Олимписките игри во Париз

Франција побара од Бугарија, заедно со сите земји-членки на ЕУ, да испрати полицајци за да помогнат во одржувањето на јавниот ред и безбедноста за време на претстојните Олимписки игри во Париз – 2024 г., јавува БГНЕС.

За ова денеска зборуваа главниот комесар Живко Коцев и француското аташе за внатрешна безбедност Лоран Урст. Можностите за испраќање бугарски полицајци за време на големиот спортски настан биле во главниот фокус на разговорот.

Главниот секретар ја потврди подготвеноста на Министерството за внатрешни работи да обезбеди службеници од „Гранична полиција“, „Безбедносна полиција“ и по потреба од „Криминална полиција“ да бидат распоредени на лице место и да се вклучат во спроведувањето на конкретни задачи.

Министерството за внатрешни работи информира дека на работната средба се разговарало и за други аспекти на соработката во билатералните и меѓународните полициски операции.

Фото: БГНЕС

Слични Објави