| |

Бугарскиот игран филм „Бескрајната градина“ беше прикажан во рамките на Неделата на франкофонијата во Кинотека на Северна Македонија

Бугарскиот филм „Бескрајната градина“ на режисерот Галин Стоев синоќа беше прикажан во рамките на Неделата на франкофонијата во Кинотеката на Северна Македонија.

Проекцијата на филмот се одржа благодарение на Бугарскиот културно информативен центар во Скопје и Амбасадата на Бугарија во РС Македонија. Истиот е предоставен од Институтот за култура кон Министерството за надворешни работи на Бугарија.

На самата проекција присуствуваа голем број пријатели на Бугарија и претставници на бугарската заедница, меѓу кои беше и амбасадорот на Франција во РС Македонија, Сирил Бомгартнер.

Пред самата проекција пред присутните на бугарски и француски јасзик се обрати г-ѓа Елена Ованезова Слатинска од амбасадата на Република Бугарија.Слични Објави