Главен експерт во бугарското МНР: РС Македонија бара голема количина на струја на многу ниска цена, бараме начин како да помогнеме, без да ги прекршиме европските регулативи

//

РСМ испрати барање до Бугарија да обезбеди поголема количина струја по цена која е многу пониска од пазарната. Ова го изјави Желјазко

Повеќе

(Галериja)Денот на независноста на Бугарија одблежан во БКИЦ во центарот на Скопје

//

Денот на независноста на Бугарија, 22 септември, синоќа беше одбележан во Бугарскиот културно-информативен центар (БКЦ) во Скопје. По повод празникот кратки обраќања

Повеќе

Заврши проектот за лица од ранливите категории „Незапирливи“, поддржан од амбасадата на Р. Бугарија и од МНР на Бугарија

//

Со настан во хотелот ,,Континентал” денеска беше завршен проектот ,,Незапирливи” на невладината организација со седиште во Скопје ,,Еснаф”. Проектот ,,Незапирливи” е финансиран

Повеќе

Андреј Ковачев: 22 септември треба да стане национален празник на Бугарија, криминалниот комунистички режим не успеа да го минимизира овој историски датум

//

Денот на независноста на Бугарија-22 септемви, треба да стане национален празник на земјата. Ова го напиша бугарскиот европратеник Андреј Ковачев на својата

Повеќе

Проф. д-р Пламен Павлов: Тврдењата дека Русија има заслуга за независноста на Бугарија се чиста пропаганда

//

Не треба да мислиме дека бугарската држава е де факто независна од 1908 година. Таа е независна од своето основање, особено по

Повеќе

Соединението на Кнежеството Бугарија и Источна Румелија завршува со прогласувањето на независноста на Царство Бугарија

//

На 22 септември 1908 година во старата бугарска престолнина Велико Трново се одржало „Свеченото прогласување на Северна и Јужна Бугарија за независно

Повеќе

МНР на Бугариja: Последните настани во Москва ја зајакнуваат потребата од поддршка за Украина

//

„Последните најави од Москва се ескалација на целосната загриженост . Заедно со нуклеарната реторика и таканаречените „референдуми“, овие алармантни случувања ја засилуваат

Повеќе

Во Скопје со бугарско учество се одржа меѓународна конференција за невролошки нарушувања

//

Во Скопје се одржа меѓународна конференција за состојбите поврзани со невролошките нарушувања и потребата од воведување стандарди во нивното дијагностицирање и лекување,

Повеќе