Бугарски ученици во 2021 г. добиле дури 79 медали на олимпијади по природни науки

//

Младинците од Здружението на олимписки тимови од природни науки во Бугарија продолжуваат да ги докажуваат своите способности пред целиот свет, освојувајќи престижни

Повеќе

Бугарската народна банка пушта специјална сребрена монета по повод 150-тата годишнина од раѓањето на Гоце Делчев

//

Во понеделник, 17 јануари, Бугарската народна банка ќе пушти во оптек специјална сребрена монета посветена на 150-та годишнина од раѓањето на најголемиот

Повеќе

Амбасадата на САД во Бугарија: Не сме го покренувале прашањето за „македонско малцинство“ во Бугарија

//

САД ги поддржуваат напорите на владите на РС Македонија и Бугарија да работат заедно со ЕУ за разрешување на отворените прашања. Тоа

Повеќе

(Видео) Терзиев: „Нема како македонскиот идентитет да се заснова на антибугаризам“

//

„Македонците не видоа напредок во бугарската позиција бидејќи очекуваа нешто друго. Напредокот е дека Бугарија навистина постигна едногласност од сите политички правци,

Повеќе

Двојно зголемена квотата за прием на студенти од РС Македонија во Бугарија

//

Државно субвенционираните места за прием на студенти од Република Северна Македонија на бугарските универзитети двојно се зголемуваат – од „до 150″ на „до

Повеќе