ЦЕЛОСНА ОБНОВА НА ОСВЕТЛУВАЊЕТО ВО НАСЕЛБА ЛИСИЧЕ

//

Општина Аеродром деновиве почна целосна реконструкција на јавното осветлување во населбата Лисиче.
Во рамки на активностите се заменуваат старите со нови метални столбови за јавно осветлување, кои сега се наоѓаат во дворните места на куќите во населбата.

Освен замената со нови, столбовите кои со години се наоѓаат во приватните дворови, ќе бидат поставени на јавна површина, односно на тротоарите. Станува збор за 265 столбови и околу 330 нови светилки, за што Општината издвои шест милиони денари.

Исто така, континуирано се врши тековно одржување на осветлувањето на целата територија на Општината, а во текот на оваа година е планирано и за првпат целосно осветлување на трговскиот центар во населбата Лисиче.Претходна статија

ШЕКЕРИНСКА ГО НАРЕЧЕ ДЕНЕШНИОТ ДЕН ИСТОРИСКИ ЗА МАКЕДОНИЈА

Следна статија

ХОЏА: ВЛАДАТА ЈА ЗАДОЛЖИ ФИРМАТА „11 ОКТОМВРИ- ЕУРОКОМПОЗИТ“ СО ПОЗАЈМИЦА ДА ИСПЛАТИ 2 ПЛАТИ НА ВРАБОТЕНИТЕ

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,