ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД РАМАЗАН БАЈРАМ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА МАКЕДОНИЈА, ТАЛАТ ЏАФЕРИ

//

Почитувани граѓани, припадници на исламската вероисповед,
Дозволете ми, од име на пратениците во Собранието на Република Северна Македонија и од мое лично име, да Ви го честитам големиот муслимански празник Рамазан Бајрам.

По завршувањето на триесетдневниот рамазански пост, месец посветен на милоста, љубовта и простувањето, го дочекавме и големиот празник Рамазан Бајрам. Празниците се посебни денови кои носат во себе посебна убавина, ја охрабруваат меѓусебната почит, ја зголемуваат радоста и убавината на животот, споделувањето со семејството, со ближните и со сите околу нас. Како човечки битија, благословени сме со сите човечки вредности и особини кои ни овозможуваат да го споделиме со сите она што можеме и знаеме и затоа ви посакувам во овие празнични денови да споделите колку можете со сите кои ве опкружуваат. Тоа ќе не исполни со убава и позитивна енергија, ќе не направи подобри луѓе, за нас самите, за нашите блиски и за нашата држава. Ви посакувам низ животот да ве води добрата мисла и взаемна почит а домовите да ви бидат исполнети со радост и смеа, благосостојба, напредок и успех на секое животно поле.

Почитувани граѓани, дозволете уште еднаш да Ви го честитам Рамазан Бајрам, да ви посакам убави празнични денови исполнети со спокој и радост за Вас и Вашите најблиски.
Нека е честит празникот!Претходна статија

ЗАЕВ: ВО ДУХОТ НА ПРАЗНИКОТ ДА ЈА НЕГУВАМЕ ДОБРИНАТА И КОН ДРУГИОТ, ДОБРИНАТА КОН РАЗЛИЧНИТЕ КАКО ПОРАКА ВОДИЛКА И ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

Следна статија

ЧЕСТИТКА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ГДУ, ПЕТАР КОЛЕВ, ПО ПОВОД РАМАЗАН БАЈРАМ

Најново од Вести