ЧЕТВОРИЦА ВИСОКИ ФУНКЦИОНЕРИ ВО УБК ВО АПС ОТИ „ПИПКАЛЕ“ ВО СПЕЦИЈАЛНАТА КАСА НА УПРАВАТА

Вести Истакнато Македонија

Освен поранешниот шеф на кабинет на Сашо Мијалков, Тони Јакимовски, попладнево упасени се и Петре Пешовски, Стево Маџовски и Кристина Јосифовска кои исто така работеле во УБК, а според Обвинителството за организиран криминал се осомничени за проневера на 824 илјади евра, дознава Фокус од извори од истрагата. Проневерени се пари од таканаречената „Спец каса“ на УБК наменета за оперативни акции. Осомничените се товарат дека парите се проневерени во рок од 10 г.