ЧОКОЛАДЕН КОЛАЧ БЕЗ БРАШНО

//

Производи:
5 јајца
180 гр. путер
250 гр. темно чоколадо
прстофат сол
1 лажичка екстракт од ванила
1 и 1/2 лажичка. шеќер
65 гр. какао во прав

За премачкување:
250 гр. темно чоколадо
250 мл. хопла

Подготовка:
Стопете го путерот со чоколадото. Потоа постепено матете со миксер, додајте ги солта, шеќерот, јајцата, ванилата и какаото. Добиеното тесто ставете го во подмачкан со путер и набрашнет сад за печење. Печете во загреана рерна на 180 степени околу 25 минути. Кога тортата ќе се олади, извадете ја од калапот и ставите ја во соодветна чинија. Растопете го чоколадото во хоплата и истурете рамномерно врз тестото.



На здравје!

Претходна статија

ГИ ВИКАТЕ БУГАРИТЕ ТАТАРИ ЦИГАНИ, А ЗА ПАСОШ СЕ ПИШУВАТЕ БУГАРИ ДО 15 КОЛЕНО

Следна статија

ОВОШНИ ПЛОДОВИ КОИ НАЈБРЗО ПОМАГААТ ДО ТЕНОК СТРУК И РАМЕН СТОМАК

Најново од Истакнато

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи