ЧУЛЕВ: БЕЗ ДА СЕ ПОЧИТУВА ЗАКОНОТ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ДОНЕСЕНИ СЕ РЕШЕНИЈА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ВРАБОТЕНИ

//

Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев денес одржа конференција на која зборуваше за големиот број донесени решенија за распоредување во текот на претходниот месец, за злоупотребата на правниот акт „наредба“, за проблемот со вработените од поранешна УБК кои не беа распоредени во Агенцијата за национална безбедност и фискалните импликации кои се направени за буџетот на Министерството за внатрешни работи (4 милиони евра за една година) , а како резулат на несоодветното управување со човечки ресурси. Обраќањето на министерот Чулев ви го презентираме во целост.Претходна статија

ЗАФИРОВ (ГДУ): ФИРМИТЕ ЗАГАДУВАЧИ СЕ ДОГОВОРААТ СО СДСМ И ДПМНЕ, ТЕМАТА СО ЗАГАДУВАЊЕТО ДА СЕ АМОРТИЗИРА

Следна статија

ПЕНДАРОВСКИ СЕ ОБРАТИ НА ТРКАЛЕЗНАТА МАСА „ПАТОТ КОН ЕУ И НАТО: ПЕРСПЕКТИВИ И ПРЕДИЗВИЦИ”

Најново од Вести