ЦРВЕН КРСТ МОНТИРА ТРИЈАЖЕН ШАТОР ПРЕД ЗДРАВСТВЕН ДОМ НЕГОТИНО

//

Неготинскиот Црвен крст монтира тријажен шатор пред Здравствен дом Неготино, за пациенти кои се позитивни на коронавирус.

Како што информира секретарот Тошко Настов, тој ќе биде со клупи и греење, а е наменет за чекална на пациенти кои се позитивни на коронавирус, со полесна клиничка слика и чекаат да примат соодветна терапија.– Ние сме дел од Кризен штаб – Неготино и излегуваме во пресрет на барањата на Здравствениот дом. Стоиме на располагање да помогнеме на кој било начин, во рамките на нашите можности, рече Настов.

Претходна статија

СЗО КОНЕЧНО ОБЈАВИ КОЈА МАСКА Е УБЕДЛИВО НАЈДОБРА ПРОТИВ КОВИД – 19

Следна статија

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ОД КОВИД-19 ПОЧИНАЛЕ 206 ЛИЦА

Најново од Вести