Д-Р АРБЕН ТАРАВАРИ ОБЈАВИ НЕДЕЛЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА СРАБОТЕНОТО ОД ОПШТИНА ГОСТИВАР ВО ПЕРИОДОТ ОД 5-ТИ ДО 11-ТИ АВГУСТ

/

Градоначалникот на општина Гостивар, д-р Арбен Таравари на својот facebook профил објави неделен извештај за сработеното од општинските власти во периодот од 5-ти до 11- август 2019 г.

ШТО НАПРАВИВМЕ ЗА НАШАТА ОПШТИНА – НЕДЕЛЕН ИЗВЕШТАЈ (05- 11.0807.2019)

1. Продолживаме со работа за канализационата мрежа во село Чајле, во должина од 3022 метри;
2. Продолжуваме со инсталирање на канализациона мрежа во село Горна Бањица во должина од 3119 метри;
3. Продолжуваме со работа во последниот дел за инсталирање на канализација во с. Беловиште;
4. Започнавме со изградба и асфалтирање на локалниот пат крак на улица ЈНА {аново мало) со должина од 183 метри и просечна ширина 8 метри;
5. Продолжуваме со акција за полнење со асфалт на оштетените патшта во Гостивар;
6. Продолжуваме со изградба на нова детска градинка во Долна Бањица;
7.Продолжуваме со асфалтирањето на патот за депонијата во Русино, со просечна широчина 4.5 м. и должина 2370 м;
8.Инсталирање на главната водоводна линија во село Чегране, во должина од 140 метри;
9.Продолжуваме со уредување на зелените површини и паркови во нашата општина;
Започнавме со инсталирање на нов вододводен крак во Ново Мало (6-та зона), во должина од 210 метри;
11.Продолжуваме со културни активности во склоп на летниот фестивал ДОБРО ДОЈДОВТЕ ИСЕЛЕНИЦИ;
12.Еколошка акција во патниот правец Речане -Орчуш.Претходна статија

ОБВИНИТЕЛКАТА ЈОСИФОВСКА ВЕЌЕ ГО ДАЛА СВОЈОТ ИСКАЗ ВО ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО

Следна статија

СВЕДОШТВО: АКО НЕМАШ ПАРИ ЗА ЗДРАВСТВО, МАЈКА ТИ НЕКА ГО ПЛАЌА

Најново од Вести