| |

СВЕДОШТВО: АКО НЕМАШ ПАРИ ЗА ЗДРАВСТВО, МАЈКА ТИ НЕКА ГО ПЛАЌА

12 дена како сум невработена и штотуку ме известија од ФЗО дека како невработено лице треба да плаќам 1,333.00 денари секој месец за здравствено осигурување бидејќи ПРЕТХОДНАТА година сум имала примања на годишно ниво поголеми од 145,980.00 денари. За да можам да имам здравствено осигурување КАКО НЕВРАБОТЕНО ЛИЦЕ БЕЗ ПРИМАЊА.

На прашањето како да го плаќам надоместокот кога немам примања, добив одговор “Па мајка ти нека ти ги плаќа де”.

Па да бе.

#ЗоштоНемаДаОстанамВоМакедонија
Министерство за здравство / Ministria e Shëndetësisë , објави на својот профил Милка Докузова.Слични Објави