ДА МУ ПОМОГНЕМЕ НА МАЛИОТ ГОРАЗД

//

Горазд Лиговски од село Митрашинци, Берово е 7 годишно детенце кое во неделата попладне на ден 26 јули 2020 година во сообраќајна несреќа беше тешко повредено на дел од горниот екстремитет при што во моментот со ампутирана рака се наоѓа во болница Аџибадем Систина.

Трошоците за лекување и рехабилитација на Горазд се околу 500.000 денари, за неполни 24 часа по примањето на Горазд трошоците изнесуваа неполни 284.000 денари, а за негово понатамошно лекување и рехабилитација ќе бидат потребни најмалку уште толку.

Да бидеме хумани да се солидаризираме и да им помогнеме на родителите да ја надминат тешката ситуација со што ќе успеат да ја обезбедат потребната сума за малиот Горазд.

Семејството прави напори да се обезбедат телефонски линии за донации за Горазд, а во текот на денот ќе се изготви и fundraiser за директни донации за Горазд на фејсбук.Во меѓувреме ова се сметките за донации за малиот Горазд.

МК Сметка: 200002007841113 на име Весна Бошковиќ-Лиговска; Стопанска Банка АД Скопје.

Извор: Делчево 365

Претходна статија

ВИДЕО: МЛАДА МАЈКА ЦРТА И ПРОДАВА УМЕТНИЧКИ СЛИКИ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СВОЕТО ДЕТЕ

Следна статија

КОЊОТ НА РАШЕЛА И ЦЕВЧЕТО НА ТРИЧКО

Најново од Вести