ДАЛИ ЌЕ ИМА РАЗДВИЖУВАЊЕ НА РЕЛАЦИЈАТА СКОПЈЕ-СОФИЈА?

Министерот за надворешни работи Бујар Османи оваа недела стапил во контакт со министерката за надворешни работи на Република Бугарија, Екатерина Захариева. Османи и Захариева се договориле претстојните денови да се разменат предлозите на двете страни за Акцискиот план.

loading...

Улогата на специјалниот претставник Бучковски е редовно да патува за Бугарија со цел следење на Акциониот план и поттикнување на соработката на линиските министерства. Во оваа насока очекувано е во наредниот период да оствари чести патувања на релација Скопје – Софија, соопштуваат од МНР.


loading...