ДАЛИ СТЕ ЗНАЕЛЕ ДЕКА? КОЛЕКЦИЈА НА НАЈИНТЕРЕСНИТЕ ИСТРАЖУВАЊА И ФАКТИ

//

Истражувањата за научниците се голем предизвик , еве дел од најинтересните научни истражувања во повеќе сегменти од животот :

– 11% од луѓето се левичари.
– Месец август има најмногу родени бебиња.
– Просечниот човек заспива за 7 минути.
– Мечката има 42 заби.
– Лимоните содржат повеќе шеќери од јагодите.
-Најчесто користената буква е буквата Е.
– Мачката има 32 мускули во секое уво.
-Единствениот континент без активни вулкани е Австралија.
– Парите се број еден причина за која се расправаат двојките.
– Медот е единствената храна која не се расипува.
– Во Швајцарија се јаде најмногу чоколада , што е еднаква на 10 кг. по човек годишно.
– Мачките трошат 66% од животот во спиење.
– Најмалите коски во човековото тело се наоѓаат во ушите.
– Првиот Бургер Кинг е отворен во Флорида Мајами во 1954 година.
-Просечниот човечки мозок има 78% вода. – Најчеста крвна група во светот е 0+.
– Во секој момент 2% од светското население е пијано.
– Секој ден се случуваат по 120.000.000 сексуални односи.
– Колачето за среќа е измислено во Сан Франциско.
– Сите инсекти имаат 6 нозе.
– Кока – Колата првично содржеше кокаин.
– 90% од вкупното население се бакнува.
– Невозможно е да кивнете со отворени очи.
– Во просек, дневно земате воздух по 23.000 пати.
– Просечната личност се смее по 15 пати во денот.
– 1/4 од ваште коски се наоѓаат во нозете.
– 1 минута бакнување согорува 26 калории.
– Вашиот роденден го делите со 9 милиони други во светот.Интересни зар не?Претходна статија

БЕКТЕШИ: СОРАБОТКАТА СО КОСОВО ЌЕ СЕ ПРОДЛАБОЧУВА

Следна статија

ОТВОРEНА СПОМЕН-СОБА ЗА ПРВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Најново од Истакнато

Последниот атентатор (8)

Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. На почетокот