ДЕБАТА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ ПРЕДМЕТ ЗА ИЗУЧУВАЊЕ КУКЛЕН ТЕАТАР

/

Македонскиот центар на Интернационалниот театарски институт и Детскиот театарски центар (Битпазар) денеска организираат јавна дебата за воведување креативен предмет, задолжителен или изборен, во основните и средните училишта во нашата држава за изучување на методите, техниките, стиловите и школите на светскиот и домашен куклен театар. Се работи за дискусија наменета за театарската заедница. Предвидени се обраќања на актерите Бајруш Мијаку и Драган Довлев, на кукларот Кирил Василев, на актерот, режисер и продуцент Бесфорт Идризи, на Јулијана Мирчевска, дипломиран актер и магистрант на отсек за работа и откривање на надарени и талентирани деца…Претходна статија

ЦИПРАС ПОТВРДИ ДЕКА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ НА 7 ЈУЛИ

Следна статија

ПОПЛАВИ ВО СРБИЈА, ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ВО 12 ОПШТИНИ

Најново од Истакнато

Ќорсокак

Пишува: Владимир Перев На 24 јуни 2022 година стана пресврт, револуција во менталната матрица на бугарите