| |

ДИМИТРОВ: НЕМА ДА БИДЕ ЛЕСНО ДА СЕ ВРАТАМ БЕЗ ДАТУМ

„Нема да биде лесно да се вратам дома после октомври и да речам дека ќе одлучуваат идната година“, вели министерот за надворешни работи – Никола Димитров, прашан за можноста земјава и по 14 години кандидатски статус повторно да не го добие датумот за почеток на преговорите со Европската унија.

Во интервју за „Агенција Европа“, за време на неговата посета на Брисел, минатата недела, Димитров предупредува и на ризиците коишто би можело да се закана ако ЕУ не ни додели датум за почеток на пристапните преговори во октомври.

Во разговорот, Димитров го споделува својот оптимизам за одлуката на Советот на 15 октомври и смета дека земјата има „многу убедливи аргументи“, да го добие датумот за преговори.

Слични Објави