ДИМИТРОВ ЗА ИЛИНДЕН: СЕКОЈА ГЕНЕРАЦИЈА СИ ИМА СВОЈА ИСТОРИСКА ПЛАНИНА

//

“Патриотизмот не е краток неконтролиран изблив на емоции, туку смирена и постојана посветеност во текот на целиот живот.” Адлај Е. Стивенсон

Секоја генерација си има своја историска планина. Во 1903 Илинденците дигнале востание за правда и слобода. Во 1944 Асномците обезбедиле државност. Планината на нашата генерација е да ја зацврстиме македонската државност и да ја направиме европска, праведна и чесна.

Да ни’ е честит Илинден, напиша на својот facebook профил министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров.

Претходна статија

ДРУЖЕ ТИТО ВРЕМЕ ВИ Е ЗА ПЕНЗИЈА… И ПРОЧИТАЈТЕ ЗА КАВАРНАЛИЕВ

Следна статија

НЕВРАБОТЕНОСТА ВО МАКЕДОНИЈА Е ТРИ ПАТИ ПОГОЛЕМА ОД ОНАА ВО ЕУ

Најново од Вести