ДИМИТРОВСКА: ДАЛИ МОИТЕ БАРАЊА БЕА ЛУКСУЗ ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ?

/

„Владата до сега не презема ниту една мерка за заштита и справување со корона вирусот за лицата со попреченост“, изјави за нашиот портал претседателката на „Хендикеп Плус“, Бранкица Димитровска.„Дали моите барања за зголемување на часовите за лична асистенција во зависност со реалните потреби на корисниците беа реална потреба или луксуз?!Дали лице со попреченост во услови на вонредна состојба, може да преживее со додатоците за туѓа нега и попреченост кои не се доволни за медикаментска терапија а камо ли за нешто друго. Дали повторно сме дискриминирани по сите основи?!Колку гласен треба да е крикот за да бар некој од институциите го слушне?Или и овој пат сами ќе се бориме како и досега,заборавени далеку на маргините на општеството“, вели Димитровска.

Претходна статија

СТАРИЦА СО 92 ГОДИНИ ВТОРА ЖРТВА ОД ВИРУСОТ ВО СРБИЈА

Следна статија

ДРАСТИЧНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЗАБОЛЕНИТЕ ОД КОРОНАВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА

Најново од Вести