ДЈАНКОВ: ЕК ТРЕБА ДА СЕ ФОКУСИРА НА ЕВРОИНТЕГРАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА И ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН

Новиот состав на Европската Комисија треба да се фокусира на забрзување на евроинтеграциите во земјите од Западен Балкан и Македонија, вели Симеон Дјанков, поранешен министер за финансии на Бугарија и актуелен директор за развојна економија во Светската банка во Вашингтон. во разговорот со Александар Јанев од „Агенда 35“ . Дјанков вели дека сега по европските избори, новиот состав на Комисијата и на Парламентот, веќе не може да имаат изговори како мигрантите или Брегзит за интеграција на регионот во Европската Унија. Погледнете го целиот разговор во видеото што следи: