|

Додик за ЛГБТ-заедницата: Имате острови во светот, преместете се таму

Милорад Додик, претседателот на РС, денеска дури им порача на припадниците на ЛГБТ-популацијата да одат на островите.

„На ЛГБТ-активистите ќе им се забрани влез во образовните институции, да не ги пропагираат овие работи, да ги бришат таквите работи од учебниците. Мислам дека тоа ги загадува јавниот простор и општествениот живот и дека треба да се елиминира. Јас сега одлучувам за тоа, можеби утре тие ќе ја преземат власта, па тие нека одлучуваат“, рече Додик.

„Имате места, острови, ова е нашиот начин на живеење, одете таму“, рече Додик.Слични Објави