DW: ВТОРА ГРУПА ПРАТЕНИЦИ ОД ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ПОДДРЖАТ УСТАВНИ ИЗМЕНИ

Вести Истакнато Македонија

Уште неколку пратеници од опозициската ВМРО-ДПМНЕ се подготвени да дадат поддршка на уставните измени, кога во последната фаза од гласањето повторно ќе биде потребно двотретинско мнозинство, тврдат извори од ВМРО-ДПМНЕ. Нивната бројка и имињата не сакаат да ги обелоденат, со цел да спречат каков било притисок и непријатности врз нив, како што посочуваат „од страна на познатите центри задолжени за ‘дициплинирање и превоспитување’ на секој со поинаков став од партискиот“. (Целиот напис прочитајте го овде)