DW: ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА МАКЕДОНИЈА, АЛБАНИЈА ЌЕ ПОЧЕКА

//

„Зелено светло за Северна Македонија, црвено за Албанија?“- под овој наслов порталот Еурактив на германски јазик објавува широка анализа во пресрет на денешната одлука на министрите за надворешни работи на ЕУ во Луксембург.
Порталот проценува дека денеска секако нема да биде донесена конечна одлука за отворање на преговорите со двете земји, затоа што се чека гласањето на Бундестагот во Германија. Но, европски дипломати велат дека постои консензус „да се даде зелено светло за Северна Македонија, додека Албанија се бори за согласност од 28-те земји“. (Повеќе)

Претходна статија

МАКЕДОНИЈА ЗА 23 МЕСТА ГО ПОДОБРИ РЕЈТИНГОТ НА ГЛОБАЛНИОТ ИНДЕКС НА МИРОТ

Следна статија

ЗОШТО ЖИВЕАМ ВАКА?- ПОУЧНА ПРИКАЗНА

Најново од Вести