|

ЏАБИР ДЕРАЛА ЗА МАКЕДОНСКАТА ИДНИНА И НЕБИДНИНА

„Веќе три децении градиме навика да ги мериме двете најголеми опции во земјата со различни аршини. Безумието на ВМРО-ДПМНЕ се навикнавме да го прифаќаме со „толку им сече“. Кога крадат, велиме „да, такви се“ и продолжуваме понатаму. Кога сеат омраза и национализам, велиме дека тоа е нормално, дека тоа единствено може да се очекува од нив. Самите им ја намалуваме одговорноста како што тоа се прави за пијаните луѓе…“- пишува првиот човек на невладината организација Цивил, Џабир Дерала во својата најнова колумна.

Слични Објави