ЕКСКЛУЗИВА НА КАНАЛ 5: ЕВЕ КАКО СЕ СНИМАЛЕ БОМБИТЕ НА LA VERITA

//

Во објавените бомби на СДСМ во 2015 година јасно беше дека снимените незаконски разговори беа снимени со уреди за снимање на телекокунуикациите како што се обичните и мобилните линии.  

Што ново дознавме со овие бомби?  Во случајот „Рекет“ се користат два начина за обезбедување на сега само аудио материјали.  Од денешната бомба на „Ла Верита“ дознавме и тоа преку еден момент оној кој го преведувал текстот на англиски јазик дека тој очигледно и гледал и слушал видео и звук.

Во еден момент Боки 13 му покажува фотографии на Камчев, а преведувачот објаснува како да го гледа видеото и објаснува дека Боки 13 му ги покажува фотографиите. Засега прашањето е: Зошто се уште јавноста во Македонија нема можност да го види видеото, туку само да слуша? Дали самиот начин на снимање на видеото ќе покаже и кои се тие кои ја обезбедиле според нашите информации софистицираната опрема за снимање на ваков тип на докази.  (ЦЕЛИОТ ПРИЛОГ ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ОВДЕ)

Претходна статија

НИКОЛОСКИ: „РЕКЕТ“ ТЕЖИ ОКОЛУ 20 МИЛИОНИ ЕВРА, ЖРТВИ СЕ ПОВЕЌЕ БИЗНИСМЕНИ

Следна статија

БЕНИ ШАЌИРИ: ЗОРАНЕ МОРАШ ДА ХАПСИШ!

Најново од Вести