ЕУ бара да се стрпиме, САД разочарани

Меѓунaродната заедница е разочарана што Северна македонија и Албанија нема да почнат преговори за членство во ЕУ.

Евроамбасадорот Дејвид Гир вели дека неспорно е дека сите сакаат отворањето на преговорите што е можно побрзо, но повика на трпение.

„Напредок е направен, но работата мора да продолжи, што е можно побрзо и задачата сега ќе премине на словенечкото претседателство за придвижување и решавање на ова прашања, со цел да се отворат преговорите, што е можно побрзо“, рече Гир. Целиот напис можете да го видите овде.

Извор: Zoom. mk

Слични Објави