|

Бочварски: Модерни патишта за поврзување со соседите

Mинистерот за транспорт и врски, Благој Бочварски вели дека приоритет на Владата е преку модерни и безбедни патишта да обезбедиме регионално поврзување со земјите од ЕУ кои ќе придонесат за поголем регионален развој и подобар живот за сите наши граѓани.

„Со асфалтирањето на последната делница од околу 5 километри, практично целосно ја завршивме обновата на овој патен правец за што инвестиравме околу 1 милион евра“, рече министерот Бочварски по завршувањето на патниот правец од Радовиш до планината Плачковица. Целиот напис можете да го прочитате овде.

Извор: Zoom. mk

Слични Објави