#EUCLICK ДЕБАТА ЗА ПОТРЕБИТЕ НА УМЕТНИЦИТЕ – РОДИТЕЛИТЕ ДА ГИ НОСАТ ДЕЦАТА НА КУЛТУРНИ НАСТАНИ

Децата се почесто треба да се носат на културни настани. Ова им го порача на сите родители историчарката и ликовна критичарка Виолета Калиќ во дебатниот магазин „EU Click“.

Ликовниот уметник Игор Љубовчевски Љубац изваји дека Европската унија е единствена шанса за критичко преиспитување на нашите општествени вредности.

Ликовната уметница и социјологинката Гордана Винчиќ порача дека ние сме прекрасна земја со многу таленти и можеме да придонесеме многу за Европската Унија.Уметниците додадоа дека еворпските искуствата на запад покажуваат тенденции за се повеќе изложби во живо преку онлине мрежи.

Извор: ТВ 21

Претходна статија

ИМПРОВ-ГРУПАТА „НАСТАП“ ГОСТУВАШЕ ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Следна статија

ОДРЖАНА ТРАДИЦИОНАЛНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ФЕСТИВАЛ НА ЗИМАТА ВО ПРЕСПА”

Најново од Култура