| |

ЕФТИМОВ ЗА РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА: ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ СЕ РАСПАЃА

Меѓународните листи ни покажуваат дека високото образование не им овозможува на младите да го реализираат својот потенцијал. Ние сме осакатени во однос на наши врсници од други држави, затоа што нема доволно квалитетно високо образование, вели во неделното интервју за РСЕ, претседателот на универзитетското Собрание на Универзитетот Свети Кирил и Методиј, Борјан Ефтимов.

Тој зборува и за враќањето на доверба кај студентите, студентските домови, храната во мензите, потребата до вложувања во факултетите, нови кадри, иселувањето на младите.
Слични Објави