Фил Невил ќе биде новиот англиски селектор, но на женската репрезентација

Фил Невил деновиве ќе биде назначен за нов англиски селектор, но на женската репрезентација. Поранешниот репрезентативец ќе го наследи Марк Семпсон, кој доби отказ во септември минатата година.

Невил, кој собра 59 настапи за англиската репрезентација, за првпат самостојно ќе работи, откако претходно беше помошник на Дејвид Мојс и Гери Невил во Манчетер Јунајтед и во Валенсија.  (Прочитајте го целиот напис овде)