(Фото) Кој спомна промена на химна знаме и грб

/

Бидејќи како по нарачка веднаш после потврдата на бугарското НЕ за преговарачката рамка за РС Македонија на нејзиниот пат кон ЕУ, се појави напис во кој вечниот партнер во власта Али Ахмети зборува за идна промена на државните симболи…

Еве еден скромен предлог од нас…

На фотографијата можете да ги видите:Македонскиот грб од „Стематографија“ (1741) дело на Христофор Жефарович, „Маршот на македонските револуционери“, напишан од бугарскиот композитор и воен музичар Александар Морфов, по нарачка на Тодор Александров и црвено-црното знаме на ВМРО по 1919 г.

Претходна статија

Д-р Воин Божинов (БАН): Македонизмот се темели на антибугаризам

Следна статија

Лекот е пет пари, ама…

Најново од Истакнато

Методиј Иванов: Тезата на софиските македонисти дека историската вистина за бугарскиот карактер на Македонија е производ на живковизмот е најнеодржлива

„Во бугарскиот медиумски простор спорадично се објавуваат ставови на група либерално настроени луѓе кои демонстрираат блиски