(Фото)Знамињата пред бугарската амбасада

/

На 9-ти септември годинава знамињата пред бугарската амбасада во Скопје беа спуштени на половина заради објавениот тридневен траор во РС. Македонија, по катастрофалниот пожар во болницата во Тетово. Видот на знамињата пред бугарската амбасада на датумот 9 септември, иронично потсетува на 9 септември 1944 г. и како тој датум на преврат и окупација треба да бидат одбележувани.

Фотографија: Аргир Стумбов
Автор: Аргир Стумбов

Претходна статија

Илхан Ќучук во Скопје ?!

Следна статија

(Видео) Попиши се како Бугарин на пописот во РС Македонија

Најново од Истакнато

Последниот атентатор (8)

Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. На почетокот