(Галерија) Фондација Бугарска меморија организира едукативен семинар за младинци од Бугарија и РС Македонија

//

Во организација на Фондацијата „Бугарска меморија“ во Бугарија се одржува едукативен семинар за обука на младинци од Република Северна Македонија и Бугарија. Семинарот беше отворен на 16 октомври, ќе трае до 22 октомври и се спроведува во рамките на проектот „Откривање на силата во единството и споделените вредности со примена на методите на учење базирано на проблем и на вредности“. Ова го соопшти Живко Костуранов од Фондација „Бугарска меморија“ за БТА.

Настанот се реализира со средства по проект на европска програма и е во партнерство со здружението за македонско-бугарско пријателство од градот Битола.

Од Фондацијата соопштија дека главната цел е да се создаде иновативна и интегрирана методологија заснована на учење базирано на проблем, како и обука на младите.

„Учесниците се подготвени со теми поврзани со претприемништвото во контекст на меѓукултурните разлики, како и единството во различностите. Сето тоа придонесува за градење вештини во сферата на претприемаштвото, социјалните контакти и иницијативи и сл. Тоа е и охрабрување на младите луѓето за нивниот позитивен однос кон европските вредности“, додава Живко Костуров.Претходна статија

ГЕРБ го прифати предлогот на „Демократска Бугарија“ за ротирачки претседател на Народно собрание

Следна статија

Корубин за Zoom.mk: На македонските политичари им сметаат Бугарите, не имињата на бугарските клубови

Најново од Вести