epa08310804 General view of the nearly empty Champs Elysees avenue at night, while France is under lockdown in an attempt to stop the spread of the SARS-CoV-2 coronavirus causing the Covid-19 disease, in Paris, France, 20 March 2020. EPA/JULIEN DE ROSA

ГАЛЕРИЈА: СВЕТОТ ТОНЕ ВО САМОТИЈА

Празни улици, затворени продавници и ресторани… Вака изгледа светот денес. Плоштадите и обележјата, изложбените сали и музеите, кои до пред еден месец изгледаа како човечки мравјалник, денес стојат осамени убави и тивки. Нишалките се осамени во парковите. Безвременост се протега на сите континенти. Земјата тоне во самотија.

Погледнете како изгледа сето тоа во следната галерија.

Претходна статија

(ВИДЕО) АНТИКОРОНА ТРЕТМАН ПО ВРАЌАЊЕ ОД ПРОДАВНИЦА

Следна статија

КОЈ Е НАЈХИГИЕНСКИОТ НАЧИН ДА ГИ ИСУШИТЕ РАЦЕТЕ?

Најново од Магазин