ГАЛИЧНИК ВО ЛЕТНИОТ ПЕРИОД ДОБИВА ПАТРОНАЖНА СЛУЖБА ОД ЛЕКАР И МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

//

Галичник од 5 јули добива патронажна служба составена од лекар и медицинска сестра.

Министерството за здравство информира дека во наредните три месеца овој мобилен сервис ќе ротира секој петок во Галичник од Здравствен дом Ростуше, во периодот од 9 до 14 часот, во една од просториите во Вила Доста.

Досега жителите од Галичник за преглед се упатуваа во Гостивар и Маврово.Извор: МакфаксПретходна статија

ФОТО: КАКО ДА СЕ СПАСИТЕ ОД ДОСАДНИТЕ ДЕТИШТА ОКОЛУ ВАС :)

Следна статија

ВЛАДИНА ДЕЛЕГАЦИЈА НА СЕСИЈА НА КОМИТЕТОТ ЗА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

Најново од Вести