|

ГАЗДАТА НА АМАЗОН БЕЗОС ЗАРАБОТИЛ 5,5 МИЛИЈАРДИ ОД ПОЧЕТОКОТ НА ПАНДЕМИЈАТА КОВИД-19

Првиот човек на Амазон, Џеф Безос заработил уште 5,5 милијарди долари од почетокот на пандемијата на коронавирусот. Најбогатиот човек на се спаси од голема криза во февруари, кога продаде голем пакет акции, додека тие беа со највисоки цени и пред да биде прогласена пандемијата на Ковид-19.

На почетокот на март, светските берзи доживеаа зачудувачки пад, што Безос, кој во моментот тежи 120 милијарди долари дури и не го почувствувал.Слични Објави