ГДУ: ХАЗБИ ЛИКА ДА СЕ ПОЈАВИ ПРЕД ЈАВНОСТА И ДА КАЖЕ ШТО СРАБОТИЛ

//

„Не портпаролот Мухамед Хоџа, туку вицепремиерот Хазби Лика треба да излезе во јавноста.
Прво да видиме дека нешто работи, како што тврди владиниот портпарол.
Второ на јавноста мора да и одговори и тоа со бројки колку од административците по Рамковен прераспределил. Колку од нив одат на работа, колку седат дома, а плата си тече.Колку пари од државниот буџет се долеваат за неработење?
Според законот три дена ако не се појавиш на работно место без образложение, автоматски добиваш отказ.
А законот нели мора да биде еднаков за сите, за тоа се бореа оние кои ја формираа Владата.
Законот мора да важи и за Хазби Лика и за оние кои наводно ги распределува.
А според се што се изнагледавме и изнаслушавме, очигледно во оваа држава која се стремиме да биде правна, принципот на „заштитени мечки“ и „привилегирани граѓани“ продолжува беспрекорно да си функционира. Само треба да си член на ДУИ и можеш да си правиш што сакаш.
За жал тоа е така кај нас, а во европските држави за исплаќање на лажни плати и за непочитување на закони има одговорност.
Време е да се разбудат институциите, во спротвно никогаш нема да бидме подобри и нема да стигеме до крајната цел – Европа“- се вели во соопштението на партијата Граѓанско Демократска Унија.

 Претходна статија

ВЛАДИНИТЕ ПОРТПАРОЛИ ВО АКЦИЈА ЗА СПАС НА ХАЗБИ ЛИКА

Следна статија

ШЕТАТЕ ЛИ МИРНО Г. ШИЛЕГОВ?! А СПИЕТЕ ЛИ?!

Најново од Вести