Ѓ. СПАСОВ: РЕЖИМОТ НА ГРУЕВСКИ ГИ ИЗДИГНА КРИМИНАЛОТ КОРУПЦИЈАТА, A ГОВОРОТ НА ОМРАЗА ГО НАПРАВИ УМЕТНОСТ

//

„Eдинаесет години за време на режимот на Груевски тој и неговите распашани пратеници и министри не само што го издигнаа криминалот и корупцијата на ниво на систем за ограбување на сопствената земја под маската на патриотизмот туку лустрираа невини и живи и мртви, говорот на омраза против опозицијата и независните мислители го издигнаа на ниво на врвна уметност, јавните клеветења на опозиционери со измислени работи беа нормална работа, нарачуваа лустрации и апсења, ја користеа тајната служба за највалкани операции и јавно ни продаваа некаква љубов кон татковината, чесност и способност“- пишува во својата колумна за весникот Независен универзитетскиот професор Ѓорѓи Спасов

Претходна статија

МИЛОШОСКИ НАЈАВИ ТУЖБА ПРОТИВ ПОЧЕСНИОТ КОНЗУЛ НА БЕЛОРУСИЈА

Следна статија

БРЕГАЛНИЦА ПРИЈАТЕЛСКИ ГО ПОРАЗИ СИЛЕКС

Најново од Вести