„ГЛАДНИТЕ“ УСТАВНИ СУДИИ ДОНИРАА ПО 250 ЕВРА ЗА БОРБАТА СО КОРОНАВИРУСОТ

/

Уставниот суд на Република Северна Македонија, ја известува јавноста дека претседателот на Судот и сите судии, донираа по 20% од својата нето плата за месец април со намена поддршка на активностите за спроведување на мерките за справување на кризата со короновирусот на сметката објавена од Владата на Република Северна Македонија за оваа намена.

Вкупниот износ на средствата изнесува околу 138.000,00 денари, стои во соопштението на Судот.Претходна статија

ДОБРИ ВЕСТИ ОД ИНФЕКТИВНА: 5 ПАЦИЕНТИ ИЗЛЕЧЕНИ ОД КОВИД-19 ОТКАКО ПРИМИЛЕ КРВНА ПЛАЗМА

Следна статија

НЕМА ДОГОВОР ЗА ИЗБОРИ

Најново од Вести