|

Градоначалникот на Ќустендил П. Паунов награден со почесниот знак на Ерусалим

Почесен знак на Ерусалим доби градоначалникот на Ќустендил, Петар Паунов. Градоначалникот е во официјална посета на Израел по покана од неговиот колега Моше Леон. Двајцата градоначалници и раководниот тим на општина Ерусалим разговараа за партнерства во областа на образованието, здравството, културата и високите технологии. 

Градоначалникот на Светиот град изрази длабока почит кон спасителите на илјадниците бугарски Евреи и ја врачи наградата во знак на благодарност.

Претходно, Петар Паунов учествуваше на состанокот за иновации Muni World заедно со градоначалници од над 40 земји, организиран од Асоцијацијата на локалните власти на Израел под покровителство на претседателот Исак Херцог.Слични Објави